2012-01-18

Cranio sacralis öngyógyító tanfolyam

Kranioszakrális öngyógyítás avagy
„A Hogyan Lazuljunk El” tanfolyam

A hétköznapjainkban a minket érő stresszhelyzetek nagyban befolyásolják a lelki és testünk egészségének állapotát. Az emberek nagy része már nem tud ellazulni sem, mivel nem tudja hogyan lehet a szervezetet ebből a felfokozott állapotból egy nyugalmi állapotba juttatni. Így egy idő után kialakulhat az alvászavar, pánikbetegség, stb is.

A kranioszakrális rendszer (koponya, gerincoszlop, keresztcsont, belülről a központi idegrendszer burkát alkotó agy- és gerincvelő hártyák, agyi-gerincvelői folyadék) ellazítása által a koponyacsontokat összekötő varratok szabadabbá és rugalmasabbá válnak. Ez az ellazulás segíti a kranioszakrális ritmus harmonikus áramlását, ezáltal a test önszabályozó és öngyógyító erői is felébrednek.
A folyadék még egyéb fontos feladatot lát el a testben, többek között védi az agyat, gerincvelőt, gazdag tápanyagban, felelős a salaktalanításért. A 30-40-es években fejlesztette ki a kranioszakrális terápiát William G. Sutherland, aki a koponyacsontokat tanulmányozta és így elmondható, hogy a kranoszakrális oszteopátiából alakult végső soron ki a módszer.
A tanfolyamon megtanulunk olyan kranioszakrális és tudatos lazító, stresszoldó technikákat, amelyeket alkalmazhatunk magunknál, gyermekeinknél és közvetlen környezetünkben is bármilyen előképzettség nélkül. Megtanuljuk a testünk teljes egészként való érzékelését, és a mély, tudatos légzést.

Így ezáltal például:
- mélyebb testtudatot és testi ellazulást érhetünk el
- könnyebben megszűnnek a hétköznapi feszültségeink
- javítjuk az agyi erek működését, koncentrációnkat növelhetjük
- fogászati kezelések alatti, utáni regenerációt segíti elő
- bizonyos betegségeinket is kezelni tudunk vele, így pl. a fejfájást akár gyógyszerek nélkül is el tudjuk magunknak mulasztani
- kielégítőbben tudunk aludni vagy gyermekeinknél megszűntethetőek az alvászavarok is
- jobban és könnyebben megismerhetjük a saját személyiségünket-középpontunkat, szerepeinket
- elősegítjük az egészségünk megőrzését

Mit hozzál a tanfolyamra:
- könnyű ruházatot, polifoamot, plédet

Mit biztosítunk:
- jegyzetet, teát

Helyszín és időpont:
Nap-Ház (Sopron) | 2012. febr. 12. 9-17:00 (1 órás ebédidő)

Díja:
10 000 Ft
Mivel a létszám maximalizált, ezért a jelentkezéseket 5000 Ft előleg befizetésével a helyszínen tudjuk csak elfogadni.

A tanfolyamot tartja:
Integral Taichi és meditációk, Craniosacrális biodinamika kezelések,
Integral masszázs terápia

1 megjegyzés:

  1. Mivel igény merült fel a kranioszakrális terápiára is, ezért előtte levő pénteken délután és vasárnap egész nap lehet kezelésre jelentkezni a Nap-házban.Sz. Gaby

    VálaszTörlés