2010-01-02

Kineziológia - A "One Brain" módszerről röviden

Kineziológia:
Mi a „One Brian „ módszer?

A „One Brain „ módszert  Carol Ann Hontz hozta Magyarországra 1992-ben.
Elnevezése:”One Brain” / Egységes Agy/ azon az elven alapul, hogy agyunk két féltekéje együttes, összerendezett működése a feltétele annak, hogy egészséges, boldog, harmonikus egyének lehessünk.
Tudott, hogy a bal és a jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Mikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni, a bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami „üss vagy fuss” reakció néven ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából  kiszabadulunk, képesek leszünk nyugodtan és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz.
A kineziológiai  kezelést oldásnak nevezik.
A múlt és jelen átélt azonos traumáinak felismerése és azok feloldása. Ez lehetővé teszi számunkra a jelenbeli tudatosságunknak megfelelő új választásokat, az egyre tudatosabb létet, ezáltal megteremtve a legoptimálisabb jövőt.

Mi a kineziológia hatásmechanizmusa?

A jelen lelki problémáinkat, testi betegségeket pszichés hátterükön keresztül közelíti meg, feltárva a múltbeli traumákat, téves viselkedésmintákat és kioldva a tudattalanunkból. A tudattalanunkban őrzünk minden információt, mely fogantatásunktól történt vlünk, az eseményekhez hozzákapcsolva azt az érzelmet, melyet az esemény kiváltott bennünk.
Minden ami történik velünk , lenyomatot képez a tudatalattinkban. A későbbiekben pedig, csak kicsit hasonló helyzetbe kerükünk, a régi, megoldási módot húzzuk elő, a múltból. Vagyis nem a jelenbeli tulajdonságokkal oldjukmeg a problémát, hanem gyakran évtizedek óta őrzött minták alapján.

Az oldás folyamán felismerjük, tudatosul bennünk, hogy miért működünk még mindig a megszokott módon, annak ellenére, hogy már nem is úgy akarjuk. Az oldások végére lehetőséget kapunk, hogy új, a mostani életünknek megfelelő választásokat hozzunk, ezzel akár gyökeresen megváltoztatva életünket.

A kineziológiai oldáson résztvevők segítséget kapnak életmódjuk, életszemléletük megújításához, testi-, lelki-, érzelmi egészségük megőrzéséhez, a betegségeik megelőzéséhez, a betegségek hétterében meghúzódó problémák feltárásához.

_______________________________________________

Kedves érdeklődő! 
Amennyiben ez a gyógyítási eljárás elnyerte tetszésed és szeretnéd megtapasztalni jótékony hatását, ITT bejelentkezhetsz a Nap Ház (Sopron) kineziológusához, Tóth Tündéhez egy ingyenes stresszintmérésre illetve kezelésre és tanácsadásra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése