2010-01-04

Gyermeki stresszoldás játékterápiával

A felnövekedés során a gyermekek is számtalan megoldandó lelki problémával küzdenek. Hozza ezt már magzati korból, negatív viselkedési mintákat épít be, mivel fogékony a környezet hatásaira. Ezeket viszont nem képes megfogalmazni, nincs rá szava kifejezni a lelkében dúló szorongást, félelmet.
Ezekben a helyzetekben „jön a mese és tesz csodát”, mely által a  gyermek közölni tudja azt, amit verbálisan nem tud megtenni.
A szülő, a pedagógus közvetett módon észreveszi, hogy a gyermek "más" pl. fél a sötéttől, az egyedülléttől, bepisil, fáj a hasa, hirtelen agresszívvé válik stb.
Ezek azok a tünetek, melyek csengőként riasztanak.


A játék során kipróbált megoldási módok, megküzdési stratégiák hozzásegítik a gyermeket ahhoz, hogy a valóságban is képessé váljon változtatni.
A gyermek számára kicsinységéből adódóan a világ tele van óriási, értelmetlen dolgokkal, legyőzhetetlen helyzetekkel. A mesével azonosulva úrrá lehet saját kicsinységén, hisz mindig a legkisebb győz.
Ez a terápia nagyszerű lehetőséget biztosít ahhoz, hogy az óvodás és kisiskolás korosztály egy olyan stressz-kezelő módszert kapjon kézhez, mellyel belső feszültségeit egyszerűen feloldja és a későbbiekben is tudja kezelni az őt ért negatív  érzelmi hatásokat.


Alkalmazási terület: 5,5 évtől
- Beilleszkedési és magatartási problémák
- Dadogás
- Agresszió
- Félelmek
- nem vagy túl sokat eszik
- nem beszél
- ágyba pisil vagy visszatartja székletét, vizeletét
- kényszeres pótcselekvések, stb.
_______________________________________________

Kedves érdeklődő! 
Amennyiben ez a gyógyítási eljárás elnyerte tetszésed és szeretnéd megtapasztalni jótékony hatását, ITT bejelentkezhetsz a Nap Ház (Sopron) kineziológusához, Tóth Tündéhez egy kezelésre illetve tanácsadásra is.
_______________________________________________
képek forrásai:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése